19 september 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Buurtplatform 17 oktober: nieuw elan voor de Vereniging Kontaktgroep De Buitenpepers?

Twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, komt het Buurtplatform De Buitenpepers bijeen. Dat doen we al sinds het voorjaar van 2021. Eerst nog online vanwege de coronapandemie. Het Buurtplatform is de optelsom van contactpersonen van alle buurtinitiatieven. Inmiddels is dit een groep van ruim twintig betrokken en enthousiaste buurtbewoners. Zij bespreken onder meer de activiteiten-planning, de buurtontwikkeling of andere actuele thema’s, die spelen in onze buurt. Het overleg van het Buurtplat-form is bij uitstek bedoeld voor actieve bewoners. Maar eigenlijk is iedereen welkom, als je wilt meedenken en meepraten over onze buurt.

Op donderdag 17 oktober is het najaarsoverleg van het Buurtplatform gepland. We komen dan van 19.30 tot 22.00 uur bijeen in de bewonersruimte van de Flat Ortduynen aan de Weth. Schuurmanslaan.

De voorlopige gespreksonderwerpen voor die bijeenkomst zijn…

Van 19.45 tot 20.00 uur: korte kennismaking

Van 20.00 tot 20.45 uur: nieuw elan voor de Kontaktgroep Vereniging De Buitenpepers
De twee bestuursleden van de Kontaktgroep, Dick Schouw en Adriana Hernández, doen een voorstel voor de toekomst van de vereniging. Hun wens is om hun bestuurstaken over te dragen aan andere actieve bewoners. Dick en Adriana organiseren ook ieder jaar het fietsen versieren op Koningsdag, de buurtschoonmaak (twee keer per jaar) en de Sinterklaasoptocht. Is er animo bij andere bewoners om het organiseren van deze drie activiteiten over te nemen? Vast wel…

Wat kan de rol van een Buurtvereniging zijn?
Het is zinvol om bij het gesprek over de Kontaktgroep met elkaar een beeld te vormen over wat de rol van een buurtvereniging in onze buurt kan zijn. Is zo’n vereniging nodig?
En hoe komen we mogelijk tot een overdracht aan een nieuw bestuur? Deze en meer vragen over een buurtvereniging bespreken we in het eerste uur van het Buurtplatform.

Van 20.45 tot 21.00 uur: Pauze

Van 21.00 tot 21.15 uur: Voortgang van het maken van de Pepervisie

De drie initiatiefnemers voor het opstellen van een buurtvisie, Irene Hinderks, Geert Das en Frank Wortelboer, geven uitleg over hun stappen om samen met bewoners en de buurtgroepen een ‘Pepervisie’ op te stellen.

Van 21.15 tot 21.45 uur: nieuwtjes en voortgang van de buurtgroepen

Dit onderdeel kan in kleine groepen rond mogelijk volgende thema’s…

  1. De activiteitenkalender voor 2025.
  2. Voortgang van de activiteiten rond vergroening en onderhoud van de brandgangen in onze buurt.
  3. Voortgang van de activiteiten rond de Buurtkamer, de buurtmaaltijden en de Buurtgroep Samen Leven Samen Wonen en de wens om contactpersonen per stratenblok te werven, ofwel ‘Lief en Leed in de BP!’
  4. Indien gewenst: verder praten over de buurtvereniging.
  5. Indien gewenst: een ander thema kan ook, zie ook alle onderwerpen in ons buurtblad de Peperpraat.

Van 21.45 uur tot uiterlijk 22.00 uur: afronding van dit Buurtplatform

Meedoen?
Meedoen aan het Buurtplatform op 17 oktober? Meld je aan bij Gabbie van der Kroef: gabbievanderkroef@hotmail.com

Alle actieve bewoners ontvangen vooraf een uitnodiging. Ook andere bewoners zijn welkom!

Een hartelijke groet van Gabbie van der Kroef en Bart Eigeman
tel. 06-40239581